Streekomroep NOF verder als stichting

DOKKUM/DE WESTEREEN – Friesland (LONOF) van een vereniging naar een stichting is per 1 mei 2011 een feit. Op hetkantoor van notaris Hellema in Dokkum is afgelopen week in het bijzijn van bestuursleden van de streekomroep de akte hiervoor gepasseerd.

In 2010 gingen de leden van de omroep die actief is in Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland c.a. reeds akkoord met deze omzetting. De in 1986 opgerichte vereniging zal vanaf nu stichting Streekomroep Noordoost Friesland heten. Het media-aanbod blijft gewoon onder de naam RTV NOF bestaan.

Het doel van de omzetting is dat de organisatie die de uitzendlicentie van RTV NOF in beheer heeft veel slagvaardiger en sneller kan handelen in het veranderende medialandschap. Het merendeel van de lokale omroepen in Nederland is namelijk al actief als stichting. Door de omvorming is de omroep beter in staat te reageren op actuele ontwikkelingen. Bovendien past de stap in de verdere professionalisering.

Bij de streekomroep zijn bijna zeventig vrijwilligers actief met het maken van radioprogramma’s plus een kabelkrant en website vol wetenswaardigheden over Noordoost Friesland. Vanaf juni neemt de omroep, die stevig aan de weg timmert, haar intrek in een nieuwe studio in De Westereen. Dit wordt mede gerealiseerd door de inzet van vele vrijwilligers en het lokale bedrijfsleven.

Geef een reactie