Social Media jongerenplatform voor Openbaar Vervoer in Fryslân

FRYSLÂN – Er komt een social media platform voor jongeren voor het Openbaar vervoer in Fryslân. Dit platform zorgt dat jongeren gemakkelijker met de provincie en de openbaar vervoersbedrijven in gesprek kunnen. Het doel hiervan is het openbaar vervoer beter te laten aansluiten op wensen van jongeren. Jaarlijks reizen jongeren ongeveer 12 ½ miljoen keer met de trein of bus in Fryslân. Het platform is een uitkomst van een provinciaal project dat erop gericht is om Noord-Fryslân te ontwikkelen.

Gedeputeerde Piet Adema: “We merken dat jongeren prima met het openbaar vervoer reizen. Ze hebben wel meer wensen en ideeën om het vervoer te verbeteren, daar moeten we gebruik van maken. Een mooi voorbeeld vind ik de ´werkbus´ met wifi erin. In februari organiseren wij de eerste bijeenkomst om het sociale media platform en vervoerders. “

Het idee is ontstaan uit het innovatieve project Jonge Friezen Foarût. In dit project worden jongeren uitgedaagd om op onorthodoxe manieren na te denken om Noord-Fryslân aantrekkelijker te maken. Onderdeel van het project is de jongerenagenda. Een tien punten plan waarvan het verbeteren van trein en bus een van de voorstellen is.

Geef een reactie