Sietske Poepjes nieuwe CDA gedeputeerde van Fryslân

FRYSLÂN – Sietske Poepjes wordt vandaag geïnstalleerd als nieuwe gedeputeerde van Fryslân. Sietske Poepjes, 32 jaar, wordt de jongste gedeputeerde van Nederland. “Ik zie het als een uitdaging en heb er ontzettend veel zin in. Ik wil samen met mijn collega gedeputeerden en Provinciale Staten gaan voor een beter Fryslân. “ Vanochtend werd ze door Sjoerd Galema van huis gehaald in de elektrische Tesla. “Ik ben verantwoordelijk voor elektrisch en ander duurzaam vervoer. Deze sportauto doet niks onder voor eentje op benzine. Een mooi voorbeeld dat duurzaam volkomen normaal is en kan.”

“Een mooie en brede portefeuille die gaat over verkeersveiligheid, de verbreding van de N31 bij Harlingen, geen zout onder het land. Werken aan een schoner Fryslân en zorgen voor een goede digitale snelweg zodat Friezen vanuit huis boodschappen kunnen doen en gemakkelijk internationaal contacten kunnen onderhouden. Voldoende te doen. Ik hoop te mogen bijdragen aan een sterker Fryslân.

Sietske Poepjes is sinds 2007 namens het CDA lid van Provinciale Staten. Haar portefeuille bestaat uit Verkeer en Vervoer, Provinciale Waterstaat , Milieubeleid, vergunningen/handhaving (Millenniumdoelstellingen), Mijnwet, Europa en internationale contacten en Digitale Agenda. Ook is zij gebiedsgedeputeerde Zuidoost Fryslân, dit omvat de gemeenten Smallingerland, Heerenveen, Opsterland, Ooststellingwerf en Weststellingwerf.

 

Geef een reactie