Provincie en gemeenten vol vertrouwen na zitting Raad van State over Centrale As

FRYSLÂN – Gedeputeerde Galema is vol vertrouwen na de zittingsdag van de Raad van State over De Centrale As. “Deze dag geeft een goed gevoel. Ik denk dat we goed hebben kunnen uitleggen waarom deze weg er moet komen. Grotere verkeersveiligheid, betere bereikbaarheid, het versterken van de economie en natuurlijk meer leefbaarheid in de dorpen die nu nog doorsneden worden door een drukke weg. Dat zijn de argumenten waar het om draait. Het gaat niet over de weg alleen. Het is de weg die Noordoost- Fryslân verdient. De regio gaf het zelf ook aan tijdens de zitting.”

Ook het Maatschappelijk Initiatief De Centrale As heeft van zich laten horen in de zaal van de Raad van State. Ze waren met meer dan 50 personen aanwezig. Het Maatschappelijk Initiatief bestaat o.a. uit vertegenwoordigers uit de zorgsector, het onderwijs, het bedrijfsleven en dorpsbelangen uit Noordoost-Fryslân . Namens hen sprak de heer Albert van der Ploeg. “Het is mooi dat we als regio hebben kunnen laten zien dat we achter de weg staan. Er is een grote groep die voorstander van de weg is. De Centrale As is belangrijk voor de toekomst van onze regio.”

De Raad van State hield op 15 september 2011 de zitting in de bodemprocedure over De Centrale As. De uitspraak volgt op zijn vroegst zes weken na de zitting.

Geef een reactie