Leerlingen groep 8 ontdekken het openbaar vervoer

FRYSLÂN – Het komende halfjaar krijgen zo’n 1900 Friese basisschoolleerlingen les over het gebruik van bus en trein. Tachtig groepen acht doen mee aan het project van de provincie Fryslân. De provincie wil zo leerlingen kennis laten maken met bus en trein. Een van de lessen gaat over de OV-chipkaart. Alle leerlingen krijgen dan een OV-chipkaart met € 10, – reissaldo. De eerste lesmap deelde gedeputeerde Piet Adema uit aan de groep 7 & 8 van OBS de Balkwar in Koostertille.

Piet Adema: “In Fryslân is de kans groot dat je al snel met de bus of trein naar het voortgezet onderwijs moet. Kinderen moeten dan goed weten hoe het werkt. Als we kinderen nu in de bus of trein krijgen, is de kans groot dat ze dat later blijven doen. De Balkwar was er als de kippen bij en reageerde in een dag op onze oproep om je als school aan te melden.”

OV4U

Op dit moment hebben 80 scholen zich aangemeld voor het lespakket OV4U. Tot aan de zomer van 2011 zullen zij gaan werken met de lesmap en werkbladen. OV4U is een uniek lespakket ontwikkeld door Mobycon over openbaar vervoer. Leerlingen maken in vijf lessen kennis met verschillende vormen van openbaar vervoer. Ze leren gebruik maken van bus en trein en de OV-chipkaart. In de laatste les gaan de leerlingen met het openbaar vervoer en de OV-chipkaart op pad voor een (culturele) excursie of schoolreis. Na de excursie mogen ze de OV-chipkaart houden.

Geef een reactie