GPTV 3.0 – Nieuwe digitale studio

GPTV 3.0 – Nieuwe studio en nieuwe vormgeving

HARLINGEN – GPTV, de regionale commerciële zender van Friesland, ziet er vanaf maandag totaal anders uit. Een nieuwe presentatiestudio, nieuwe vormgeving én steeds meer nieuwe programma’s. Na 10 jaar uitzendingen in NW-Friesland is GPTV de afgelopen 5 jaar uitgegroeid naar een provinciedekkend televisiestation.

GPTV 3.0 is de aanduiding van de nieuwe weg de GPTV vanaf maandag in slaat. GPTV zond de afgelopen 15 jaar steeds een journaal van maximaal 30 minuten uit dat een etmaal werd herhaald. Dat journaal blijft, maar kan in de nieuwe opzet ook op tevoren aangekondigde tijdstippen worden onderbroken voor een programma dat op die dag één of twee keer wordt uitgezonden.

Nieuwe presentatiestudio

De meest opvallende wijziging in GPTV 3.0 is ongetwijfeld de presentatiestudio. De bekende rode tafel en de blauwe achtergrond met presentatrice Daniella Gerstel maakt plaats voor een strakke studio met op de achtergrond het uitzicht vanuit de studio op het centrum van Harlingen. Deze studio is in Amerika ontwikkeld en maakt gebruik van bluescreen technieken, waardoor ook op het beeldscherm naast de presentator een onderwerp kan worden geprojecteerd.

Nieuwe vormgeving

Ook de vormgeving van de tv-uitzending is gerestyled. Het Friese bedrijf Syntraks gaf GPTV een nieuw uiterlijk. Het nieuwsoverzicht, de overgang naar de reclame en ondertitels zijn totaal vernieuwd. Computer-animaties geven GPTV een frisse uitstraling.

Nieuwe programma’s

Naast het dagelijkse journaal komen op GPTV ook nieuwe programma’s. Die worden niet de hele dag aansluitend op het nieuws herhaald, maar op tevoren aangekondigde tijdstippen uitgezonden.

Vanaf dinsdag 9 augustus is het eerste programma dat op een vast tijdstip wordt uitgezonden te zien. Road to London volgt het nationale damesvolleybalteam naar de Olympische Spelen volgend jaar in London. De 8-delige serie Road to London wordt op GPTV op 8 dinsdagen uitgezonden om 18.00 en 22.00 uur.

Ondernemers

De economie van Friesland zal een steeds belangrijker plaats gaan innemen op GPTV. Er zijn al 12 afleveringen opgenomen van een nieuw programma waarin Friese ondernemers over hun ondernemersschap en hun bedrijf vertellen. 15 jaar lang was Friese topkok Marco Poldervaart de TV-kok van de Friese zender. Marco heeft een ster-restaurant elders in Nederland overgenomen en daarmee is hij ook gestopt als Friese TV-kok. Eind september wordt een nieuw culinair programma gelanceerd op GPTV. Breder dan een kookprogramma en opgenomen in een Fries toprestaurant.

Cultuur

De Friese cultuur is in de visie van GPTV veel meer dan de folklore. Er zijn heel veel zaken waar Friezen trots op zijn. Die trots krijgt extra veel aandacht op GPTV. Een uitvinder met een mooi octrooi, een hondenfokster met een tophond, onvoorwaardelijke inzet door een vrijwilliger. Zaken waar je trots op kunt zijn, krijgen voortaan voorrang op GPTV.

GPTV gaat zich volop profileren als “De Zender van Friesland”! Er is een aantal programma’s in voorbereiding, waarbij op locaties in de hele provincie wordt opgenomen. Jong Talent zal daarbij volop de ruimte krijgen en gestimuleerd worden om Friesland te laten zien hoe veelzijdig we zijn.

Geef een reactie