Gosse Wijnsma Kunststofkozijnen renoveert vakantiebungalows Hommelheide Susteren.

 

Binnen de recreatiebranche heerst een trend dat families en vrienden graag samen met elkaar een midweek of weekend doorbrengen op een recreatiepark. EuroParcs Hommelheide in het Limburgse Susteren speelt daarop in door bestaande vakantiebungalows uit te breiden van 6 naar 8 personen. Ook krijgen de ongeveer 15 jaar oude vakantiebungalows een volledig facelift. Hoofdaannemer is Gosse Wijnsma Kunststofkozijnen uit het Friese Dokkum, specialist in kunststof gevelelementen.

Dave Tolboom, verkoopadviseur bij EuroParcs Hommelheide is enthousiast over de samenwerking met Gosse Wijnsma. “Ons uitgangspunt is, dat onze gasten geen overlast mogen ondervinden. Vandaar dat we de afgelopen maanden 11 woningen volledig hebben gestript en uitgebreid. Na afloop van het zomerseizoen gaan we verder met de volgende serie woningen. De kracht van Gosse Wijnsma is dat hun denken in kwaliteit en logistiek, perfect aansluit op onze visie. Eén aanspreekpunt, korte lijnen en een snelle uitvoering. Wanneer ik een vraag heb, wordt daar in zeer korte tijd op geantwoord. Omdat de totale supervisie onder Gosse Wijnsma valt en eveneens de onderaannemers zoals schilder en installateur, verloopt de renovatie als een vlotte bouwstroom. En de afstand tussen Limburg en Friesland speelt geen rol. Gosse Wijnsma zelf is hier regelmatig al om acht uur ’s morgens op het park aanwezig”.

 Uitbreiding

De gevels van de vakantiewoningen worden voorzien van een nieuwe daknok en nieuwe kozijnen. Al het hout wordt vervangen door onderhoudsvriendelijk kunststof. “Bij de keuze van de kleuren is bewust gekozen voor enige afwisseling,” aldus Tolboom. “Antraciet, blauw, groen en red ceder houtstructuur zijn de overheersende tinten.” Vanaf de buitenzijde is nauwelijks merkbaar dat de gevel ongeveer anderhalve meter naar voren is geplaatst, waardoor binnen aanzienlijk meer ruimte ontstaat. Niet alleen de woonkamer is aanmerkelijk groter, door het toevoegen van een dakkapel ontstond ook op de verdieping ruimte voor een extra badkamer. De vakantiebungalow beschikt nu zowel beneden als boven over een badkamer, zodat de gebruikers toch over de nodige privacy beschikken.

Modernisering

Ook de keuken en de bestaande badkamer werden gemoderniseerd. De badkamer werd voorzien van een design badmeubel, uitgevoerd in kunststof. Ook kreeg de benedenverdieping kunststof plafonds. Er kwam een open keuken die zorgt voor een extra ruimtelijk effect. De uitvoering verzorgt Gosse Wijnsma Kunststofkozijnen met een vaste, goed op elkaar ingespeelde ploeg. Elke drie weken wordt een woning volledig gestript, inclusief de afwerking door schilder en installateur. “Omdat de regie in onze handen ligt en we vooraf een goed doorspijkerd logistiek plan hebben uitgewerkt, verloopt de uitvoering als een goed geoliede machine”, aldus Gosse Wijnsma.

Bouwteam

“De markt heeft de mond vol van: ‘werken in bouwteam’. Wij zijn het bouwteam”, zegt Gosse Wijnsma. “Onze kracht is dat we alles in één hand houden. Met Gosse Wijnsma Kunststofkozijnen voor kunststof gevelelementen en KB Noord.nl voor gevelbeplating hebben we alles in huis. De gevelelementen worden inclusief boeidelen en isolatie in de fabriek geproduceerd en compleet aangeleverd. Ook de montage voeren we uit in eigen beheer, evenals het sloopwerk. Onderaannemers zoals de schilder en de installateur zijn vaste partners. Daarmee laten we zien als gevelbouwer een project van A tot Z volledig te kunnen uitvoeren. Deze manier van werken staat garant voor een probleemloze logistiek, maar ook voor een hoogwaardige kwaliteit van het eindproduct.”

Klanttevredenheid

Dave Tolboom voegt daar aan toe: “Voor ons telt een volledige klanttevredenheid, zodat hij altijd graag terugkomt en vertelt hoe leuk hij het heeft gehad. Daar hebben we ook onze renovatiefilosofie op aangepast. Het bedrijf Gosse Wijnsma is een partij die perfect past in dat plaatje en oplossingsgericht meedenkt. Deze zomer kunnen recreanten volop gebruik maken van de gerenoveerde vakantiebungalows, die er als nieuw uitzien.

Geef een reactie