Gemeente Dantumadiel beloont vrijwilligers oud&nieuw

DAMWALD РDe laatste jaren is de gemeente Dantumadiel samen met een flinke groep vrijwilligers en dorpsbelangen actief bezig geweest om de oudejaarsfeesten in goede banen te leiden. Deze samenwerking heeft zijn uitwerking zeker niet gemist. De schadebedragen na afloop van oud&nieuw zijn de afgelopen jaren flink gedaald. Op woensdag 26 januari beloonde de gemeente de grote groep vrijwilligers tijdens de jaarlijkse evaluatie met een koud & warm buffet in De Kruisweg te Damw̢ld.

Om de schade en de oudejaarsbranden in de verschillende dorpen te beperken, is de gemeente Dantumadiel actief in gesprek geweest met groeperingen uit die dorpen. Tijdens die gesprekken zijn afspraken gemaakt over de verantwoordelijkheden en over het wel of niet branden op een bepaalde plaats. Dit heeft in de afgelopen jaren geleid tot veiligere oudejaarsnachten, maar ook tot aanzienlijk minder schade aan wegen en straatmeubilair.

“Daarom mogen de vrijwilligers best eens beloond worden voor hun werk. Je kunt er zo met elkaar voor zorgen dat de oud&nieuw-viering op een leuke en veilige manier verloopt”, aldus burgemeester Arie Aalberts.

Geef een reactie