Geld Cultuurfonds voor festivals en boeken

 

Leeuwarden - Aan een vijftiental Friese festivals en voorstellingen is door het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân deze week subsidie toegekend. Verder gaat er geld naar onder meer boeken over de schilders Willem van Althuis en Jopie Huisman en over componiste Aafke Komter-Kuipers. In totaal zijn deze ronde 28 aanvragen gehonoreerd. Er is 34.550 euro verdeeld.

Het grootste bedrag – 3500 euro – is verstrekt aan het Fries Straatfestival dat dit weekeinde in Leeuwarden plaatsvindt. Drie iepenloftspullen (Mildam, Molkwerum en Jubbega) krijgen een bijdrage. Ook gaat er geld naar restauratie van 8mm films door de Vereniging Oud Harlingen. In drie gevallen is geld toegekend uit een fonds op naam dat onder beheer valt van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Het fonds honoreert aanvragen die cultuur of natuurbehoud versterken. Dit was de derde van de vijf rondes waarin het bestuur het geld jaarlijks verdeelt. Het fonds staat in Fryslân onder voorzitterschap van Commissaris van de Koningin John Jorritsma.

De lijst van toegekende plannen is in te zien op www.fryslan.nl bij Actueel.

Vorige week was de collecteweek voor het Prins Bernhard Cultuurfonds. De heer Jorritsma maakt volgende maand bekend hoeveel deze Anjeractie heeft opgebracht.

Geef een reactie