Fries Kieskompas voor statenverkiezingen online

FRYSLÂN – Vanaf woensdagochtend 2 februari is Kieskompas online. Kieskompas is een hulpmiddel aan de hand waarvan Friese kiezers kunnen kijken welke partij het beste bij hen past. Kieskompas vergelijkt de mening van de kiezer met de standpunten van de 13 politieke partijen die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart 2011.

Voor Fryslân is een speciale Friese versie ontwikkeld van Kieskompas. De stellingen zijn zowel in het Fries als in het Nederlands geformuleerd. Het Kieskompas is te vinden via www.kiezefoarfryslan.nl of  http://fryslan.kieskompas.nl

Het Kieskompas bevat 30 uiteenlopende stellingen die actueel zijn in de (Friese) provinciale politiek.

Door aan te geven in welke mate hij het eens is met de stellingen van Kieskompas, kan de gebruiker zien welke politieke partij het meest in de buurt komt van zijn aangegeven voorkeuren. Het invullen van Kieskompas duurt hooguit tien minuten.

Later deze maand wordt ‘Kieskompas in Beeld’ gelanceerd. Dit is een variatie op Kieskompas waarbij de stellingen ondersteund worden door gesproken tekst en plaatjes.

Alle stemgerechtigde inwoners van Fryslân van 18 jaar en ouder kunnen op woensdag 2 maart 2011 hun stem uitbrengen voor de verkiezingen van de Provinciale Staten. Op de verkiezingswebsite www.kiezefoarfryslan.nl is meer informatie te vinden over de verkiezingen van Provinciale Staten. Hierop staan ook links naar de 13 deelnemende partijen.

Geef een reactie