Esperanto-groep ‘Kajto’ verzorgt concert in Italië

 

BURGUM/TURIJN – Nanne Kalma & Ankie van der Meer uit Burgum verzorgen onder de naam ‘Kajto’ op vrijdag 26 augustus 2011 een groot Esperanto concert in Turijn.

Van 20 tot en met 26 augustus 2011 vindt het 78ste Italiaanse Esperanto congres plaats in Turijn. ‘Kajto’ (Esperanto voor ‘vlieger’) is door de organisatie uitgenodigd om het afsluitende concert te verzorgen op de vrijdagavond. Dit concert is niet alleen toegankelijk voor Esperantisten, maar voor een algemeen publiek.

Eerder in de week geven Nanne & Ankie leiding aan een grote Esperanto zangworkshop.

Eerder deze zomer, verzorgden Nanne & Ankie als ‘Kajto’ een concert en diverse zang-workshops tijdens het Esperanto Wereld Congres, dat van 23 tot en met 30 juli in Kopenhagen werd gehouden. Ook presenteerden ze daar hun zesde Esperanto cd, genaamd ‘Duope’ (Esperanto voor ‘met z’n tweeën’).

In 1989, op het Universala Kongreso in Brighton, presenteerde ‘Kajto’ de eerste Esperanto-cd. ‘Kajto’ had hiermee een wereldprimeur!

Esperanto is een kunsttaal die in de 19e eeuw ontwikkeld is door de Poolse oogarts Zamenhof. Zijn doel was meer begrip en communicatie tussen verschillende bevolkingsgroepen te bewerkstelligen. ‘Kajto’ onderschrijft dit doel.

Geef een reactie