Electro World Talsma gaat voor duurzaam met ASN Dokkum

DOKKUM – Electro World Talsma gevestigd op bedrijventerrein de Zuiderschans in Dokkum heeft maar liefst 38 zonnepanelen laten plaatsen door ASN Dokkum. Bij de balie in de showroom is een paneel geplaatst waarop precies te zien is hoeveel energie er is opgewekt, maar ook hoeveel C02 uitstoot wordt vermeden.  

Zonnepanelen

Op 12 april zijn de zonnepanelen geplaatst door ASN Dokkum op het platte dak van het pand van Electro World Talsma. De panelen leveren maar liefst 7410 KwH op per jaar wat staat voor het stroomgebruik van meer dan twee huishoudens op jaarbasis. Daarnaast zal de co2 besparing na 25 jaar 76.000 kg. zijn.

Electro World zal het grootste gedeelte van de opgewekte stroom gebruiken voor eigen gebruik. Er wordt veel stroom gebruikt voor apparatuur in de bijna 1000m2 showroom en voor de service en onderhoud van apparatuur in de werkplaats. Het eventuele overschot wordt teruggeleverd aan het net. Na ongeveer 4 tot 5 jaar is de investering terugverdiend mede door het gebruik van de subsidieregeling en EIA (energie-investeringsaftrek).

“Wij willen graag een bijdrage leveren aan het milieu. We hebben onze lampen al vervangen door LED en laten de televisies in de showroom niet continu aanstaan. Daarom hebben wij nu ook gekozen om stroom op te wekken door middel van zonnepanelen. Onze klanten kunnen op het paneel in de showroom precies zien hoeveel stroom er per dag is opgewekt en ook hoeveel co2 uitstoot wordt vermeden”, aldus Thomas Loonstra. Electro World Talsma is een modern winkelbedrijf, aangesloten bij de grootste inkooporganisatie op het gebied van wit- en bruingoed.

Subsidiemogelijkheden

Minister Verhagen van Economische zaken, Landbouw en Innovatie heeft aangekondigd per 1 juli een vernieuwde subsidieregeling te starten voor bedrijven. ASN ondersteunt en adviseert bij de subsidieaanvraag zodat de klant geen last heeft van de bureaucratie. Voor meer informatie kunt u terecht bij Jelle van der Galiën, verkoopadviseur. ASN in Dokkum is sinds 1 maart van dit jaar een zelfstandig installatiebureau. Het bedrijf zorgt voor de installatie, advies en aanschaf, service en onderhoud van energiezuinige cv-ketels, geisers, (zonne-)boilers, (pellet)kachels en zonnepanelen.

Geef een reactie