Eerste school in Dronryp krijgt verkeersveiligheidslabel

DRONRIJP – De katholieke basisschool Sint Radbodus uit Dronryp kreeg vanochtend van verkeersgedeputeerde Sjoerd Galema het verkeersveiligheidslabel. De school verdient dit label omdat ze veel aan verkeersveiligheid doen. Van verkeerslessen tot aan oversteekouders. Van verkeersactiviteiten voor de hele school tot het verkeersveilig inrichten van de omgeving van de school.

Sjoerd Galema is trots op de school: “Verkeersveiligheid is van levensbelang. Dat begint jong en houdt nooit op. Ik vind het prachtig dat er in Fryslân al meer dan 100 scholen meedoen. De Sint Radbodus laat zien dat je dit in een jaar kunt regelen. In goede samenwerking met kinderen, ouders en gemeente!”

De Sint Radbodus is de 104-de school in Fryslân die een verkeersveiligheidslabel krijgt. De eerste werd uitgereikt op 1 maart 2002. De gemeente Menameradiel is een van de ondertekenaars van het convenant verkeersveiligheid. Met dit convenant maken de gemeente en de provincie Fryslân per inwoner € 1, – vrij voor verkeerseducatie.

Geef een reactie