Eerste paal voor nieuw provinciaal projectkantoor

LEEUWARDEN – Op  vrijdag 9 september is de eerste paal de grond in geslagen voor een nieuw provinciaal projectkantoor.  Vanuit hier wordt gewerkt aan vier Leeuwarden Vrij-Baan projecten. Het heiwerk duurt een week.

Vanuit dit kantoor aan de  Snelliusweg 11 wordt straks gewerkt aan de projecten Noordwesttangent, Westelijke invalsweg, Haak om Leeuwarden noord, Noordwestelijke invalsweg en de Drachtsterweg (aquaduct). Nu gebeurt dit nog aan de James Wattstraat 24. De verhuizing staat gepland voor eind december 2011.

Het projectkantoor bestaat uit verschillende kantoorunits. Een deel daarvan is eerder gebruikt voor het project Rijksweg 7 Sneek, dat nagenoeg is afgerond.

Informatie

De projecten vallen onder het programma Leeuwarden Vrij-Baan, het samenwerkingsprogramma van de gemeente Leeuwarden, Rijkswaterstaat en provincie Fryslân. De provincie is (deels) verantwoordelijk voor vier van de 39 projecten. Deze vier zijn allen ondergebracht in het provinciale projectbureau. Naast projectbureau, is het gebouw straks ook bedoeld als informatiecentrum.

Geef een reactie