Blij verraste gezichten tijdens werkbezoek watersportvereniging De Westereen

DE WESTEREEN – Op donderdag 3 februari brachten de gedeputeerde Jannewietske de Vries en wethouder Siepie Hylkema een werkbezoek aan de ‘watersportvereniging de Westereen’. Op het terrein van de watersportvereniging is een ontvangstgebouw in aanbouw. De bouw wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers en diverse financiers. De gedeputeerde was blij verrast over wat er door de vrijwilligers van de watersportvereniging is gerealiseerd.

Na een gastvrij ontvangst werden gedeputeerde De Vries en wethouder Hylkema rondgeleid door het gebouw. Watersporters die de naastgelegen passantenhaven aandoen, kunnen gebruik maken van de faciliteiten in het gebouw. Zo is er een uitgebreide sanitaire voorziening en een mooi ingerichte informatieruimte aanwezig. De watersportvereniging wil zo proberen om de ‘bootjesmensen’ langer van De Westereen te laten genieten. Naast de recreatieve voorzieningen, betrekt Talant een kantoorruimte in het gebouw. Vanuit deze ruimte en de werkplaats kunnen mensen met een verstandelijke beperking allerlei werkzaamheden in De Westereen en omgeving doen. 

De doelstelling om waterrecreanten te ‘verleiden’ om ook op het land te recreëren past prima binnen de doelstelling van de provincie. Daarnaast was de gedeputeerde zeer te spreken over de multifunctionaliteit van het gebouw, met name de deelname van Talant in het geheel. De gedeputeerde was zo enthousiast dat ze beloofde zeker nog een keer langs te komen, officieel of als bezoeker.

Geef een reactie