Bindende kavelverloting Burgum-West

BURGUM – Op 17 februari 2011 mocht burgemeester ter Keurs aan maar liefst 12 gelukkigen een kavel op het nieuwbouwplan Burgum-West aanbieden. Om de malaise in de bouw een impuls te geven heeft de gemeente Tytsjerksteradiel besloten een bindende verloting uit te schrijven. Voor de aspirant kopers betekent dit dat de bouw snel kan starten. De bouwbedrijven zijn verzekerd van werk en de gemeente is blij dat er woninguitbreiding in Burgum komt.

Dit initiatief is voortgekomen uit de brainstormbijeenkomst op 24 januari 2011 waarbij bouwondernemers, banken en de gemeente hebben nagedacht over het stimuleren van de werkgelegenheid in de bouwsector.

twaalf kavels bindend verloot
Twaalf kopers reageerden op de verloting door een voorkeur voor een aantal kavels aan te geven. De loting bepaalde onder toeziend oog van de notaris voor wie en voor welke kavel meteen een koopovereenkomst werd afgesloten. In een tweede trekking deden nog eens 14 aspirant kopers mee voor de nog resterende vier bouwkavels. Daarvan kregen vier een optie en moesten er tien teleurgesteld worden.

duurzame bouw stimuleren
Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor de gemeente. Alle nieuwe grondeigenaren ontvingen van burgemeester ter Keurs een adviesbon waarmee zij een gratis duurzaam bouwadvies op maat kunnen krijgen van het Informatiepunt Duurzaam Bouwen in Groningen. De gemeente betaalt de kosten van dit advies om duurzame bouw te stimuleren.

Iedereen die de komende tijd een bouwkavel in Tytsjerksteradiel koopt krijgt van de gemeente een tegoedbon voor een duurzaam bouwadvies.

Geef een reactie