Badhûs De Westereen lanceert Open Your Eyes

DE WESTEREEN – Vrijdag 25 februari zal in it Badhûs in de Westereen het project OpenYourEyes gelanceerd worden. Volgens de initiatiefnemers een feest voor het trouwe publiek dat graag naar bandavonden komt en een mogelijkheid voor bands om zich in de kijker te spelen.

‘OpenYourEyes is niet alleen een naam. Het is een doel voor iedereen die met muziek te maken heeft. We willen artiesten een hand toereiken en samen met het publiek een beweging opstarten waar niemand omheen kan. Van de grootste platenmaatschappijen tot de kleinste lokale artiest.’

Wat OpenYourEyes bijzonder maakt, is dat het juist niet als pionier wil worden gezien. De elementen die samengevoegd worden in OpenYourEyes is hoe de initiatiefnemers de huidige muziekscene zouden willen verbeteren. Meer aandacht voor de bands, en een totaalbeleving bieden aan het publiek. Volgens OpenYourEyes zijn bandavonden vaak te ééndimensionaal, en kunnen ze anno 2011 wel een generatie-onderhoudsbeurt krijgen. De kloof tussen grote evenementen en lokale optredens is zo groot geworden, dat het meeste publiek het geld liever opspaart om naar de grote optredens te kunnen.
 
OpenYourEyes zorgt ervoor dat die mensen weer vertrouwen krijgen in hun talent. En daarnaast beloont en respecteert OpenYourEyes iedereen die altijd trouw is gebleven aan hun eigen lokale scene, podium of band.

Daarnaast kom je als toeschouwer op OpenYourEyes dingen tegen die je normaal niet zou treffen op een bandavond. Want zomaar een bandavond, dat word het absoluut niet. Het wordt een achtbaan van muziek- en kleinkunst, met onder andere stand-up comedy,singer/songwriters, jongleurs, graffitiartiesten of wie dan ook maar talent heeft buiten de gebruikelijke muziekscene.

OpenYourEyes wil namelijk, na de lancering, zo snel mogelijk stappen ondernemen om een platform te worden voor een scala aan lokaal talent. Op 25 Februari spelen XQS, Beyond The Scene en NewSense Memory, maar volgende keer staat er misschien een andere band. Onder de noemer OpenYourEyes zal er om de zoveel tijd een selectie van OpenYourEyes-bands optreden. Als je dus een band hebt, met goed promotiemateriaal, hou dan de site in de gaten of meld je bij een van de deelnemende bands.

De eerste editie van OpenYourEyes start vrijdag 25 februari in it Badhûs, de Westereen.

OpenYourEyes hoopt dat alle muzikanten en liefhebbers er bij zijn op de 25e.
OpenYourEyes: Vrijdag 25 Februari.
Met o.a : XQS, Beyond The Scene, NewSense Memory en veel meer!

Geef een reactie