Wethouder Roelof Bos las voor op Dag van de Duurzaamheid

DAMWÂLD – Dantumadiel is een groene gemeente en zet daarbij ook in op Duurzaamheid. Het college verleende daarom ook graag haar medewerking aan de Dag van de Duurzaamheid op 11 november. Die dag startte in Noordoost Fryslân met een voorleesactie op diverse scholen. Wethouder Roelof Bos las op de CBS De Wynroas in Wâlterswâld voor uit ‘Mr. Finney zet de wereld op zijn kop’, geschreven door prinses Laurentien van Oranje en Sieb Posthuma.

Het boek gaat vanzelfsprekend over duurzame thema`s en nodigt uit om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Die kans lieten de kinderen uit de groepen 5 en 6 van CBS De Wynroas dan ook niet liggen. Wethouder Bos kreeg enkele ideeën aangereikt van de kinderen, vooral de bomen hadden de aandacht van de kinderen. “Als er bomen gekapt worden voor die ‘grutte wei’ of het bouwen van huizen, dan moet de gemeente wel nieuwe bomen planten”, aldus een van de kinderen. Wethouder Bos gaf aan dat dit ook zeker gaat gebeuren, omdat de bomen erg belangrijk zijn voor de leefomgeving.

“We vinden het belangrijk dat de kinderen zich bewust zijn van hun groene en duurzame leefomgeving. Dat dit erg leeft onder de kinderen, is me vandaag wel duidelijk worden door alle duurzame vragen en ideeën”, aldus wethouder Bos.

Geef een reactie