Tractors voortaan op autoweg tussen Stiens en Leeuwarden

LEEUWARDEN/STIENS – Vanaf 20 december kunnen tractors rijden op de N357 tussen Stiens en Leeuwarden. Op de parallelweg blijft alleen tractorverkeer over dat hierlangs naar een perceel moet. De provincie verwacht op die manier de verkeersveiligheid voor fietsers en scootmobielen sterk te verbeteren.

“ Wij staan voor de verkeersveiligheid in Fryslân. We willen voorkomen dat er meer ongelukken gebeuren tussen fietsers en tractors. Dagelijks fietsen er meer dan 3000 fietsers over de parallelweg. Wij geven hen nu alle ruimte. We halen het doorgaand tractor verkeer eraf. De tractors van tegenwoordig zijn steeds meer rijdende forten, groot, veilig en met een goed comfort, ze passen prima op de hoofdwegen.”; zo zegt gedeputeerde Piet Adema.

In Fryslân mogen nu op meerdere wegen tractors op de hoofdrijbaan. Om zo de verkeersveiligheid en het comfort voor fietsers te verbeteren. De provincie gaat op enkele plekken ook passeerstroken aanleggen zodat auto’s niet teveel worden opgehouden door de tractors. Piet Adema: “Normaal mogen tractors niet op zo’n drukke weg als de N357. Alleen op deze weg is het zo druk dat er al minder hard wordt gereden. Niet voor niets leggen we de Noordwesttangent aan. De tractors op deze weg zorgen dus niet voor veel meer opstoppingen”.

Geef een reactie