Strippenkaart verdwijnt per 23 december in Fryslân

FRYSLÂN – De strippenkaart verdwijnt per 23 december op de bussen in Fryslân. Minister Schultz-van Haegen van Infrastructuur en Milieu maakte vandaag bekend dat de strippenkaart vanaf die dag niet meer gebruikt kan worden op de Friese bussen.

De provincie Fryslân is daarmee de eerste provincie die na Rotterdam en Amsterdam de strippenkaart achter zich laat. “We zijn erg blij met de toestemming van de minister. We hadden dit ook verwacht. Wij zijn een jaar geleden al begonnen met de voorbereidingen. Op onze concessies zijn we er klaar voor “; aldus gedeputeerde Piet Adema. Samen met de vervoerders Connexxion en Qbuzz zet de provincie de komende weken alles in het werk om reizigers te informeren en te ondersteunen bij de overstap naar de OV-chipkaart.

Op de Friese Waddeneilanden verdwijnt de strippenkaart ook per 23 december, De huidige kaartjes op de bus blijven daar gewoon geldig. Daarnaast komt er in het voorjaar een e-ticketing systeem waarbij reizigers via internet gelijktijdig met het kaartje voor de veerboot ook een kaartje voor de bus kunnen kopen. De OV-chipkaart wordt voor de Friese Waddeneilanden niet ingevoerd.

Acties

De provincie heeft op dit moment een actie lopen waarbij op aanschaf van een OV-chipkaart 50% korting wordt gegeven. Ook organiseert de provincie voorlichtingsbijeenkomsten voor senioren. Nadere informatie is te vinden via www.frieseovchipkaart.nl Daarnaast staan provincie Fryslân en vervoerders van 15 december tot en met 5 januari met promoteams op drukke knooppunten om reizigers te ondersteunen bij de overgang naar de OV-chipkaart.

Naast communicatie in en om de bus komen er onder andere advertenties, radiospotjes en reclame op bushokjes om reizigers te attenderen op het naderende einde van de strippenkaart.

Geef een reactie