Sneek wint ‘De Verstomde Schreeuw’

SNEEK – De gemeente Sneek heeft de verkeersveiligheidsprijs ‘De Verstomde Schreeuw’ gewonnen. Sneek heeft de afgelopen jaren de kruispunten bij de Rondweg van Sneek weggehaald. Ook heeft Sneek veel rotondes aangelegd. Sneek heeft op deze manier ingezet op het verbeteren van de verkeersveiligheid. Daarom ontving Wethouder Metz vandaag een miniatuur van het beeld ‘De Verstomde Schreeuw’ uit handen van Piet Adema, voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Fryslân (ROF).

“In Fryslân zetten we flink in op verkeersveiligheid. Kinderen krijgen verkeersles, jongeren leren veilig autorijden en ouderen krijgen scootmobiel les. Sneek heeft laten zien dat het aanpakken van wegen ook helpt om de verkeersveiligheid te verbeteren”; zo zegt gedeputeerde Piet Adema.

De Verstomde Schreeuw

Miniaturen van het beeld ‘De Verstomde Schreeuw’ worden uitgereikt aan personen of instanties in Fryslân met een bijzondere verdienste voor de verkeersveiligheid. Het beeld is gemaakt door Fokke Veurman voor de actie ‘-25% Verkeersslachtoffers’. Het is de elfde keer dat de miniatuur wordt uitgereikt. Vorig jaar ontving de gemeente Leeuwarden ‘De Verstomde Schreeuw’.

Meer informatie over De Verstomde Schreeuw, de actie -25% Verkeersslachtoffers en het ROF is te vinden op www.rof.nl

Geef een reactie