Lustrumeditie Indoor Burgum

BURGUM – De Stichting Indoor Burgum organiseert op vrijdag 26 en zaterdag 27 november de eerste lustrumeditie van het inmiddels traditionele interprovinciaal springconcours Indoor Burgum. Dat evenement, dat inmiddels een vaste plek heeft gekregen op de paardensportkalender van Noord Nederland, zal plaatsvinden in Manege De Mennoruif aan de Menno van Coehoornweg in Burgum.

Vrijdag komen vanaf 9.00 uur de klassen B en L in actie, beide werken dan twee parcoursen af. Zaterdag is het vanaf 8.00 uur de beurt aan de klassen M, Z en ZZ. En ook deze klassen zullen twee parcoursen, een klassiek en een jachtparcours, voor de kiezen krijgen. En dat belooft op voorhand spanning en spektakel voor het zoals altijd talrijke publiek, dat in de manage een prima plek kan vinden. Zoals gebruikelijk in Burgum zal het parcours gestoken worden door meesterbouwer Wietse van der Velde en dat garandeert lastige, maar faire rondritten door de toch altijd beperkte ruimte van een manege. “Je kunt hier heel wat winnen, maar je moet er wel wat voor doen”, is zijn credo en dus is het voor de deelnemers een pittige uitdaging en voor de toeschouwers een fraai spektakel.

Om de amusementswaardeee te verhogen zijn er na afloop van het ZZ springen twee spectaculaire showprogramma’s, te weten het barrièrespringen en een onvervalste Jumping Rodeo. Bij het barrièrespringen staat een aantal hindernissen in één rechte lijn met vaste afstanden. Die hindernissen worden net zo lang verhoogd tot er een winnaar overblijft. En dat kan even duren, omdat er misschien wel tot 2 meter hoog zal worden gesprongen. Een Jumping Rodeo is een teamgebeuren, waarbij duo’s moeten proberen enerzijds zo lang mogelijk op een rodeostier te blijven zitten en ondertussen zo veel mogelijk met punten gewaardeerde hindernissen te springen. Het gehele gebeuren wordt afgesloten met een knalfeest in de verwarmde tent vanaf 21.30 uur. Het gehele evenement is gratis toegankelijk, m.u.v. het afsluitende feest.

Prime Suspect zal de avond op grootste wijze afsluiten. De in 1993 opgerichte band “Prime Suspect” bestaat uit 6 muzikale personen en speelt een repertoire wat in de loop der jaren zeer breed is geworden. Om up to date te blijven met de nieuwste ontwikkelingen op Top 100 gebied wordt deze regelmatig bijgewerkt. Hierdoor past de band zich uitstekend aan bij het publiek. Het repertoire bestaat uit nummers van Jan Smit tot Iron Maiden en van Anouk naar Tina Turner. Geniet van een wervelende avond, met bekende en nog bekendere nummers die door Prime Suspect met veel enthousiasme worden vertolkt door elk nummer net dat beetje extra power te geven. De beste dance classics, meest herkenbaarste pop nummers en de mooiste ballads of een après ski medley, “Prime Suspect” heeft het allemaal en is daardoor een zeer flexibel inzetbare band,uiteraard van professionele kwaliteit zodat elk optreden ook in dit opzicht beslist geen slappe hap wordt!

Maar het belangrijkste feit van de avond is het bespelen van het publiek: zingen en swingen!!!! Zoals gebruikelijk is deze lustrumeditie van het Indoor Burgum niet alleen kwantitatief, er zijn meer dan 300 (!) combinaties ingeschreven, maar zeker ook kwalitatief bijzonder sterk bezet met klinkende namen als die van Suzanne Tepper, Wim Pomp, Paula de Jong, Joukje van der Meer, Hester Klompmaker, Petra van der Lei, Martijn Veenstra, Margriet Kruizenga, Marriët Hoekstra, Rianty Zwart en Anne Greet Rozendal. Samen met talloze anderen zullen zij garant staan voor een spetterend paardensportevenement in Burgum.

Geef een reactie