Jonge ambassadeurs geven voorlichting over jeugdzorg

DRACHTEN – Zes jongeren van het J-team geven donderdagmiddag 18 november voorlichting over jeugdzorg aan 100 leerlingen van de locatie VMBO Singelland VHS in Drachten. Het J-team, dat afgelopen maandag is geïnstalleerd, bestaat uit jongeren uit de Friese jeugdzorg. De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats in het kader van de Friese Week van de Jeugdzorg.

Er wordt veel over jeugdzorg gepubliceerd. Bijna allemaal verhalen die gaan over beleid, wijzigingen, financiering, wachtlijsten en incidenten. Tijdens de Week van de Jeugdzorg vertellen jongeren uit het J-team hun eigen verhalen. Hun ervaringen zeggen vaak meer dan alle rapporten bij elkaar.

Theater

Naast het J-team treedt ook een theatergroep op. Deze bestaat uit jonge studenten van de afdeling drama van de NHL Hogeschool. Speciaal voor deze gelegenheid hebben ze theaterstukjes gemaakt over onderwerpen die in de jeugdzorg voorkomen, zoals huiselijk geweld, tienermoederschap en loverboy-problematiek.

Het is voor de vijfde keer dat de Week van de Jeugdzorg plaatsvindt. In het hele land zijn er activiteiten en bijeenkomsten. In Fryslân wordt de week georganiseerd door de provincie Fryslân in samenwerking met een groot aantal organisaties voor jeugdzorg. Doel is een beter beeld te geven van wat de jeugdzorg is en doet. Het volledige programma van de Week van de Jeugdzorg in Fryslân staat op

www.weekvandejeugdzorgfryslan.nl.

Geef een reactie