Honderd groen gas auto’s voor bedrijventerrein De Hemrik

LEEUWARDEN – Eind 2011 rijden er honderd nieuwe groen gas voertuigen op bedrijventerrein De Hemrik in Leeuwarden. Bedrijvenpark De Hemrik wil met het project ‘Hemrik 100’ bedrijven stimuleren om over te stappen op groen gas. Bedrijven krijgen bijvoorbeeld €1.000 korting per voertuig. En er komt een prijsgarantie op groen gas. Autodealers, gemeente Leeuwarden, het bedrijvenpark en de provincie Fryslân zetten voor het project ‘Hemrik 100’. Het is de bedoeling deze aanpak breder in Noord-Nederland uit te zetten.

Fryslân loopt landelijk voorop met het aantal vulpunten voor groen gas. Eind 2010 zijn er 9 vulpunten. In 2011 worden het 11. Gedeputeerde Piet Adema: “Rijden op groen gas kan prima. Sterker nog wij rijden straks op ons eigen koeienstront! Dat is pas voordelig tanken.” Het aantal auto’s op groen gas moeten er meer worden. “Bedrijven zijn onvoldoende op de hoogte van de mogelijkheden. Dit initiatief gaat ons helpen om de bekendheid van rijden op groen gas te vergroten”, zegt gedeputeerde Adema.

Voor deze aanpak is al landelijke belangstelling. 100.000 voertuigenplan Hemrik 100 is een initiatief van de gemeente Leeuwarden in samenwerking met onder andere bedrijvenpark De Hemrik, autoleasebedrijven, CNG Net, Essent en E-kwadraat. Het parkmanagement van bedrijvenpark De Hemrik voert het project ‘Hemrik 100’ uit. Het project past binnen de Noordelijke ambities, zoals deze zijn vastgelegd in het 100.000 voertuigenplan. Hiermee willen de Noordelijke provincies inzetten op 100.000 voertuigen op duurzame transport brandstoffen in 2015. De provincie heeft een financiële bijdrage van € 26.750 aan het project ‘Hemrik 100’ toegezegd.

Geef een reactie