Happening over jeugdzorg in Leeuwarden

LEEUWARDEN – Honderden HBO- en MBO-studenten van Stenden, NHL Hogeschool, ROC Friese Poort en ROC Friesland College bezoeken woensdagmiddag 17 november 2010 een grote Happening over jeugdzorg bij de NHL Hogeschool in Leeuwarden. Op het programma staan een interactieve informatiemarkt, twaalf workshops, een filmprogramma en een optreden van de Booming Piano’s.

De studenten volgen opleidingen op het terrein van welzijnswerk, onderwijs en zorg. Ze zijn de toekomstige werkers in de jeugdzorg. Tijdens de Happening worden ze geïnformeerd over recente ontwikkelingen in het vakgebied. De workshops gaan onder meer over loverboys, tienermoeders, dramatherapie, herkennen van suïcide-signalen en hoe om te gaan met agressie.

Week van de Jeugdzorg

De Happening vindt plaats in het kader van de Week van de Jeugdzorg, die dit jaar voor de vijfde keer wordt georganiseerd. In het hele land zijn er activiteiten en bijeenkomsten. In Fryslân wordt de week georganiseerd door de provincie Fryslân in samenwerking met een groot aantal organisaties voor jeugdzorg. Doel is een beter beeld te geven van wat de jeugdzorg is en doet. Het volledige programma van de Week van de Jeugdzorg in Fryslân staat op www.weekvandejeugdzorgfryslan.nl

Programma

Het programma van de Happening begint om 12.30 uur met de informatiemarkt. Om 13.30 uur treden de Booming Piano’s op. Om 14.00 uur houdt directeur Gabriël Antonio van Jeugdhulp Friesland een presentatie. En tussen 15.00 en 17.00 uur zijn er workshops.

Geef een reactie