Gedeputeerde Tineke Schokker-Strampel installeert J-team

FRYSLÂN –  Gedeputeerde Tineke Schokker-Strampel van provincie Fryslân installeert op maandag 15 november in het provinciehuis in Leeuwarden het J-team. Dit team bestaat uit zo’n vijftien jongeren uit de Friese Jeugdzorg die voorlichting gaan geven op middelbare scholen.

De installatie van het J-team is tevens de aftrap van de Friese Week van de Jeugdzorg die plaatsvindt van 13 t/m 20 november 2010. Het thema van dit jaar is ‘Luister!’. Er wordt veel over jeugdzorg gepubliceerd. Bijna allemaal verhalen die gaan over beleid, wijzigingen, financiering, wachtlijsten en incidenten. Tijdens de Week van de Jeugd-zorg vertellen jongeren en medewerkers uit de jeugdzorg hun eigen verhalen. Zij kunnen als geen ander vertellen     hoe het is om gebruik te maken van jeugdzorg en hoe dat kan helpen om weer normaal door het leven te gaan. Hun ervaringen zeggen vaak meer dan alle rapporten bij elkaar.

Activiteiten in Fryslân

Tijdens de Friese week gebeurt er van alles. Hoogtepunt is een Happening over de Jeugdzorg voor zo’n 400 MBO- en HBO-studenten in NHL Hogeschool in Leeuwarden. Daarnaast is er een Meet, Eat & Greet voor professionals in Sneek en een bijeenkomst met het J-team voor VMBO-leerlingen op Singelland in Drachten. De hele week gaan bestuurders, politici en professionals stagelopen bij organisaties voor jeugdzorg.

Het is voor de vijfde keer dat de Week van de Jeugdzorg plaatsvindt. In het hele land zijn er activiteiten en bijeenkomsten. In Fryslân wordt de week georganiseerd door de provincie Fryslân in samenwerking met een groot aantal organisaties voor jeugdzorg. Doel is een beter beeld te geven van wat de jeugdzorg is en doet. Het volledige programma van de Week van de Jeugdzorg in Fryslân staat op www.weekvandejeugdzorgfryslan.nl.

Geef een reactie