Gedeputeerde Tineke Schokker-Strampel installeert J-team

Vijf jongeren van het J-team die zich bij de installatie als ‘gekleurde’ pieten hebben verkleed. Komende donderdag gaan ze voor het eerst voorlichting geven aan 100 VMBO-leerlingen van Singelland in Drachten.

LEEUWARDEN – Gedeputeerde Tineke Schokker-Strampel van provincie Fryslân heeft op maandag 15 november in het provinciehuis in Leeuwarden het J-team geïnstalleerd. Dit team bestaat uit zo’n 10 tot 15 jongeren uit de Friese jeugdzorg die voorlichting gaan geven op middelbare scholen.

 

De installatie van het J-team was tevens de aftrap van de Friese Week van de Jeugdzorg die plaatsvindt van 13 t/m 20 november 2010. Het thema van dit jaar is ‘Luister!’. Er wordt veel over jeugdzorg gepubliceerd. Bijna allemaal verhalen die gaan over beleid, wijzigingen, financiering, wachtlijsten en incidenten. Tijdens de Week van de Jeugdzorg vertellen jongeren en medewerkers uit de jeugdzorg hun eigen verhalen. Hun ervaringen zeggen vaak meer dan alle rapporten bij elkaar.

Het is voor de vijfde keer dat de Week van de Jeugdzorg plaatsvindt. In het hele land zijn er activiteiten en bijeenkomsten. In Fryslân wordt de week georganiseerd door de provincie Fryslân in samenwerking met een groot aantal organisaties voor jeugdzorg. Doel is een beter beeld te geven van wat de jeugdzorg is en doet. Het volledige programma van de Week van de Jeugdzorg in Fryslân staat op www.weekvandejeugdzorgfryslan.nl.

Geef een reactie