Bijzondere lunchafspraak over jeugdzorg in Sneek

SNEEK – Zestig professionals uit de jeugdzorg, het onderwijs, het welzijnswerk en de overheid hebben dinsdag 16 november 2010 een bijzondere lunchafspraak over samenwerking tussen jeugdzorg, onderwijs en welzijnswerk. Deze Meet, Eat & Greet vindt plaats van 11.30 tot 14.00 uur in het Stayokay hotel in Sneek.

Hoe kunnen we optimale zorg verlenen aan jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze jongeren niet tussen wal en schip raken? Deze vragen staan centraal tijdens de lunch die georganiseerd wordt in het kader van de Week van de Jeugdzorg in Fryslân.

 Thema: Luister!

De professionals zijn allemaal werkzaam in de regio Zuid-West Fryslân. De lunch is voor hen een moment om te netwerken en te praten over optimale zorg voor jeugd. Het thema en de rode draad van de bijenkomst is: ‘Luister!’. Hier wordt op een ludieke en verrassende wijze invulling aan gegeven door onder meer een theatergroep. Tijdens de lunch krijgen de professionals verschillende tafelgenoten. Per gang wordt er van tafel gewisseld zodat iedereen met elkaar in contact komt. Elke deelnemer krijgt een mapje waarin alle visitekaartjes bewaard kunnen worden. Jongeren van jeugdzorgorganisatie Tjallinga Hiem helpen tijdens de lunch mee in de bediening.

 Vijfde keer

Het is voor de vijfde keer dat de Week van de Jeugdzorg plaatsvindt. In het hele land zijn er activiteiten en bijeenkomsten. In Fryslân wordt de week georganiseerd door de provincie Fryslân in samenwerking met een groot aantal organisaties voor jeugdzorg. Doel is een beter beeld te geven van wat de jeugdzorg is en doet. Het volledige programma van de Week van de Jeugdzorg in Fryslân staat op www.weekvandejeugdzorgfryslan.nl.

Geef een reactie