Beleef Noordoost Fryslân op je smartphone

BURGUM РOp zoek naar de nieuwste aanbiedingen of een mooie evenement? Vanaf vandaag kan iedereen met een smartphone in heel Noordoost Frysl̢n deze informatie gemakkelijk vinden. De mobiele applicatie is een initiatief van de Noordoostelijke Friese gemeenten, het onderwijs en bedrijfsleven.

Gebiedsgedeputeerde Piet Adema mocht als eerste de mobiele applicatie in ontvangst nemen. “ Een prachtig initiatief. Zo wordt het nog gemakkelijker om te zien wat in dit mooie deel van Fryslân allemaal te doen is. Ik zeg altijd dat Noordoost Fryslân veel moois heeft, maar dat dit wel goed verteld moet worden. Met deze app kan dat simpel.”

De applicatie is een initiatief van de Noordoostelijke Friese gemeenten, het onderwijs en bedrijfsleven die zich verenigd hebben in NOFCOM. Roeland Westra is de projectleider. “In de afgelopen periode heeft NOFCOM de mobiele applicatie ontwikkeld, waarin bedrijven, bewoners en bezoekers op de hoogte blijven van het nieuws en activiteiten in de regio. Ook het opzoeken van een adres of telefoonnummer vanuit de auto is dan zo gedaan. Bij het opstarten van de applicatie kom je terecht op het Welkom-scherm, waar gekozen kan worden voor Noordoost Friesland Zakelijk, Wonen of Beleef Dokkum. Met deze mobiele dienst wordt de regio Noordoost Fryslân als digitale regio erg toegankelijk.”

Geef een reactie