Bedrijfspresentatie tijdens ontbijt bij SMI

DOKKUM – Bij SMI in Dokkum werd dinsdag 16 november 2010 een ontbijt georganiseerd voor ondernemers uit Noordoost-Friesland. Tijdens dit ontbijt sprak Bert Spijksma, directeur van het bedrijf, over het personeelsbestand van de in techniek gespecialiseerde onderneming. Vooral waar het personeel woonachtig is. Dit heeft alles te maken met de presentatie over de bevolkingskrimp in deze regio, die later gehouden werd.

SMI kent twee twee locaties waarvan één in Dokkum en één in Leeuwarden. Het filiaal in Leeuwarden doet vooral het plaatwerk. Tevens is SMI aandeelhouder in Cramm. Tijdens de presentatie werden foto’s getoond van producten die het bedrijf maakt.

Een bijzondere opdracht voor het bedrijf was wel het maken van een landingsplatform op een jacht. Zelfs bij windkracht 10/12 kan hier nog een helikopter op landen.Loopbruggen en deuren voor grotere schepen zijn ook uitdagingen die SMI niet uit de weg gaat. En zelfs de ziekenhuizen kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardige producten voor een hoogwaardige gezondheidszorg.

Vanuit ondernemersvereniging H&I Dokkum vroeg, Sjoerd Annema aan alle aanwezige ondernemers om deel te nemen aan het inschrijven in de database van De Gouden Driehoek. Hierin worden alle bedrijven van Noordoost-Friesland opgenomen om o.a. De krapte op de arbeidsmarkt in kaart te brengen. Vooral met de dreigende bevolkingskrimp in deze regio is het belangrijk om de jeugd hier met hun kennis die ze verkregen hebben tijdens de schooljaren, te laten blijven wonen en werken. De Gouden Driehoek bestaat uit een samenwerksverband tussen Ondernemers, Onderwijs en Overheid.

Wim Timmermans liet tot slot nog zien wat eigenlijk groei inhoudt. We zijn allemaal geneigd om na een periode van verval gauw weer door te gaan met wat het was en waar we gebleven waren. Toch zit de groei van een gebied zoals Noordoost-Friesland meer in de kiemen van nieuwe en vooral jonge initiatiefnemers. Creativiteit is hiervoor essentieel. Op z’n laatste sheet liet hij zien: Initiatief zoekt Nemers m/v.

[youtube]63eAcDvsY2k&layer_token[/youtube]

Geef een reactie