Babi Pangang Rock is back in Feanwaldsterwal

FEANWALDSTERWAL – Vrijdag 21 januari is Café Dûke Lûk in Feanwâldsterwal een rockpaleis. Want… Babi Pangang Rock is back! Pittiger dan ooit. De tweede versie van Babi Pangang Rock biedt ’t beste van de huidige Friese rockscene in 5 x 40 minuten. De entree worden in deze culturele barre tijden met vijf euro laag gehouden. Kortom, alle reden om te komen!

Line-up
Duo BlackBox Red is één van de grootste talenten in de Friese rockscene. Ze stonden al in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland en werden dit jaar gekozen tot Freesonica band. De twee maken rock waarbij het lastig is om stil te blijven staan. Doorleefde stem + Friese Slash + strakke ritme-sectie = Barry Nice and The Nice Guys. Rock zoals rock bedoeld is. De band schreef niet voor niets de Kunstbende prijs op hun naam. Ongetwijfeld weten ze in Dûke Lûk een feestje te bouwen. Eduard Rekker + friends is een project van de festivalorganisator zelf. Rekker speelde op BPR deel I met formatie The Pilots. Het huidige gezelschap van Eduard rekker speelt Friese pop/rock met een hoog showgehalte.
De Kleine Prijs van Friesland win je niet voor niets en daarom staat New Sense Memory vanavond op het podium. Maar ook omdat talent uit de regio van Feanwâlden wordt gewaardeerd. Alhoewel, als je de KPvF wint, mag je dan nog wel talent genoemd worden!? Vorig jaar stopte Pigmeat, maar Jakob Seunenga scharrelde wat vrienden bij elkaar en begon zijn Jankobus Drum & Bass Ensemble. Maar in de band zijn meer prominenten te zien, onder wie nieuwslezer Eric Ennema van Omrop Fryslân. Staat garant voor feest.

Historie:
Eind 2008 vindt de eerste versie van Babi Pangang Rock plaats. Dit is in de zaal van Chinees restaurant Lian in Feanwâlden. Het is een onafhankelijk festival waarbij vooral talent uit de buurt aan bod komt. Met 100 betalende bezoekers is het ook direct een succes te noemen.
Het festival wordt dan nog georganiseerd door Eduard en Martijn Rekker. Zij zelf sluiten de eerste editie ook af met hun toenmalige formatie The Pilots. Op het festival zijn ook optredens te zien van Jarretank (De Westereen), Long Way Down (Groningen), Dave Westerhoffband (Leeuwarden) en MC Germ (Feanwâlden).

Organisatie:
Babi Pangang Rock wordt mogelijk gemaakt door Stichting Welzijn ‘Het Bolwerk’. Deze organisatie richt zich onder andere op het jongerenwerk in de gemeente Dantumadiel. De stichting werkt vanuit It Badhûs in De Westreen.

Media:
http://babipangangrock.hyves.nl
http://www.twitter.com/babipangangrock
babipangangrock@gmail.com

Geef een reactie