Ambtenaren lopen stage in Friese Jeugdzorg

FRYSLÂN – Gedeputeerde Schokker-Strampel van provincie Fryslân, burgemeesters Vroegindeweij van Bolsward en Veenstra van Franekeradeel en vijf Friese wethouders lopen tijdens de Week van de Jeugdzorg een dagdeel stage bij één van de Friese organisaties voor jeugdzorg. Doel is een ‘kijkje in de keuken’ te nemen, ervaringen op te doen en kennis te nemen van de dagelijkse praktijk.

Er is dit jaar een record aantal stagelopers. Tachtig mensen, onder wie politici en professionals uit de zorg en het onderwijs, lopen een dagdeel stage. Onder meer de volgende organisaties bieden stageplekken: Talant, Tjallinga Hiem, Fier Fryslân, Bureau Jeugdzorg Friesland, Jeugdhulp Friesland, Arcare, Kinnik kinder en jeugd GGZ en de Raad van de Kinderbescherming. Deze activiteit vindt plaats in het kader van de Week van de Jeugdzorg die dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd wordt. Het doel van deze week is een beter beeld te geven van wat de jeugdzorg is en doet.

Wie loopt waar stage? (onder voorbehoud)

  • Wethouder Schouwerwou van Skarsterlân: maandag 15 november van 14.00 tot 16.30 uur bij de Raad voor de Kinderbescherming in Leeuwarden.
  • Burgemeester Veenstra van Franekeradeel en wethouder Van Esch van Ooststellingwerf: maandag 15 november van 13.00 tot 17.00 uur bij Kinnik in Leeuwarden.
  • Wethouder Tol van Het Bildt: dinsdag 16 november van 13.00 tot 17.00 uur bij Fier Fryslân in Leeuwarden.
  • Wethouder Antuma van Achtkarspelen: woensdag 17 november van 9.00 tot 13.00 uur bij KDC ’t Kampke/Talant in Leeuwarden.
  • Burgemeester Vroegindeweij van Bolsward en wethouder Van der Aart-Drost van Smallingerland: donderdag 18 november van 9.00 tot 13.00 uur bij Bureau Jeugdzorg Friesland in Leeuwarden.
  • Wethouder Hofs-Hendriks van Dantumadiel: donderdag 18 november van 9.00 tot 13.00 uur bij KDC Us Greide/Talant in Heerenveen.
  • Gedeputeerde Schokker-Strampel van provincie Fryslân: vrijdag 19 november van 13.00 tot 15.00 uur bij Jeugdhulp Friesland (Woodbrookers) in Kortehemmen.

 

Het volledige programma van de Friese Week van de Jeugdzorg staat op www.weekvandejeugdzorgfryslan.nl

Geef een reactie